Returul produselor

In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentării de pe site-ul www.led-box.ro, prezinta defecte de fabricație sau pur si simplu nu mai aveți nevoie de produsul comandat, puteți solicita înlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 30 de zile calendaristice din momentul in care l-ati primit.


Dacă ați beneficiat de transport gratuit la livrarea produselor, acesta este gratuit pentru că noi suportăm costul de transport in valoare de 15 lei la livrarea către dv.

Produsele defecte se returnează fără cost extra ( se verifică la primire dacă au fost manipulate, gresit montate sau gresit folosite). Returul este posibil doar prin curierul nostru, nu acceptăm si refuzăm colete expediate cu ramburs sau cu transport la destinatar, expediate prin poștă sau firme de curierat. Pentru a procesa si solicita un retur, avem 2 optiuni rapide: email la adresa info @ led-box.ro sau WhatsApp la nr 0763977777. NU contactati telefonic, toate datele se solicită in scris.

Colegii se ocupă de ridicarea produselor după ce in prealabil vă solicită detlii despre produsele de returnat, poze eventual cu produsele ambalate pentru retur. Felul in care se ambalează produsele pentru retur vă face direct responsabil de livrarea lor corectă către noi.

Costul pentru returul unui produs este de 15 lei, reprezintă costul pe care firma de curierat il facturează către noi pentru servicul prestat. Costul unui schimb de produs, este de 30 de lei, reprezintă suma celr 2 transporturi tur/retur.


Exemplu - Produs cost 75 lei / transport 15 lei, achitat ințial 90 de lei se stroneaza 60 de lei
Exemplu 2 - produs 240 lei / transport gratuit oferit de led box - se storneaza 240-30 ( suma transportului initial suportat de noi + rerturul 15 lei = 210 lei suma de primit retur.

In cazul in care pentru comanda livrată ați beneficiat de cadou, se returnează odată cu restul produselor, in caz contrar contravaloarea produsului se retine din suma de stornat. Toate sumele de returnat se trimit sise achită doar prin cont IBAN, NU SE ACCEPTĂ ramburs sau cash.


 
Informatii privind exercitarea dreptului de retragere
Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, în termen de 30 zile calendaristice.
Perioada de retragere expira dupa 30 zile calendaristice incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor sau, in cazul bunurilor multiple comandate printr-o singura comanda si livrate separat, data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a ultimului produs.
Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca trimisa prin email, posta, telefon, fax, SMS sau verbal catre SC LED BOX SRL la oricare din datele de contact puse la dispozitie in acest scop.
In acest scop, puteti folosi modelul de retragere alaturat; folosirea lui nu este insa obligatorie.
Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.
 
Consecintele retragerii
Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 30 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.
Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.
Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa depozitului de la care au fost expediate, adresa pe care o veti primi in scris, prin email, imediat dupa confirmarea primirii solicitarii de retragere, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 30 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 30 zile calendaristice.
Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.
Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.
 
Model de formular de retragere
Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract( nu este obligatoriu de trmis)
 
 


 
Catre SC LED BOX SRL,
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: ............
 
Comandate la data ............ / primite la data ............
 
Numele consumatorului ............
 
Adresa consumatorului ............
 
Data ............
 
Semnatura (numai in cazul notificarii pe hartie) ............
 
 
 
Potrivit articolului 9, Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14."
 
Potrivit articolului 13 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014
"(1) Profesionistul (S.C. LED BOX S.R.L.) ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11.
(2) Profesionistul ramburseaza sumele mentionate la alin. (1) folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii."
 
Obligatiile consumatorului in cazul retragerii, conform articolului 14 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014
"(1) Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.
(2) Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. [...]
(3) Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru consumator in a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor in cazul in care profesionistul a omis sa il informeze cu privire la dreptul de retragere in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h).
(4) Profesionistul trebuie sa poata face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor."
 
Pentru varianta completa a Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 click aici ( LINK EXTERN ANPC.RO)
 
Produsele returnate vor fi trimise sau aduse personal la adresa depozitului LED BOX SRL, str Noua 19A/ Lancrăm / 515801 / albaadresa care va fi comunicata de catre agentul de vanzari in momentul in care ii este adus la cunostinta returul. Produsele NU se vor returna prin Posta Romana si nu se vor expedia la nici o alta adresa decat cea specificată mai sus.