Iluminatul în Industria HORECA: Strălucire și Funcționalitate

Iluminatul în Industria HORECA: Strălucire și Funcționalitate

8 +0200, WednesdayElisa Salcudean

Iluminatul joacă un rol crucial în crearea atmosferei în orice spațiu, iar restaurantele nu fac excepție. Este o componentă esențială ce modelează starea de spirit și nu ar trebui niciodată neglijată. 

Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când alegi iluminatul pentru restaurantul tău:

Iluminatul în zona de luat masa

În sala de mese, este important să asiguri un nivel consistent al iluminatului pentru a evita zonele prea luminate sau prea întunecate. În funcție de tonul pe care dorești să îl stabilești pentru restaurantul tău, va trebui să decizi între iluminat puternic și iluminat slab. Un restaurant liniștit și romantic este locul ideal pentru o lumină slabă, în timp ce un fast-food se potrivește mai bine cu lumini puternice. Totuși, zona de recepție ar trebui să fie bine iluminată, astfel încât oaspeții să poată vedea gazda și să citească meniul fără dificultate.

Iluminatul în bucătărie

Indiferent de atmosfera din sala de mese, bucătăria trebuie să fie întotdeauna iluminată puternic. Alege lumini puternice de plafon în această zonă și evită secțiunile întunecate. De asemenea, asigură-te că orice uși care duc din bucătărie în exterior și zonele pentru gunoi sunt adecvat iluminate. Acest lucru va reduce probabilitatea ca cineva să se împiedice și să cadă, îmbunătățind astfel siguranța la locul de muncă.

Intensitatea luminii

Dacă restaurantul tău este deschis pe tot parcursul zilei, s-ar putea să fie necesar să ajustezi iluminatul în funcție de momentul zilei. Lumina puternică este ideală pentru micul dejun, în timp ce lumina moderată se potrivește mai bine pentru ora prânzului. Ora cinei necesită o iluminare mai slabă pentru a crea o atmosferă mai intimă.

Iluminatul de accent

După ce ai stabilit nivelul de bază al iluminatului, poți accentua sau evidenția anumite zone ale restaurantului tău folosind iluminatul de accent. Poți lua în considerare iluminarea cu spoturi a meniului, a operelor de artă sau a zonei de bucătărie deschisă.

Alege iluminatul puternic pentru pregătirea spațiului

Pentru a pregăti și curăța corespunzător restaurantul, zona de luat masa trebuie să poată fi iluminată puternic. Ai putea lua în considerare utilizarea unor întrerupătoare cu reglare a intensității luminii, astfel încât să poți reduce intensitatea luminilor în timpul orelor de funcționare și să le mărești în timpul pregătirii și curățării. Luminile puternice în timpul curățeniei îți permit să vezi fiecare firimitură și pată, astfel încât să poți curăța corespunzător restaurantul.

Iluminatul exterior

Nu uita de iluminatul exterior. Creează o impresie bună clienților tăi și atrage potențiali clienți care trec pe lângă, asigurându-te că exteriorul restaurantului sau hotelului tău este adecvat iluminat. Iluminatul poate oferi, de asemenea, indicii vizuale importante clienților, cum ar fi dacă ești deschis sau închis. Iluminatul de la nivelul solului poate reduce riscurile de împiedicare, iar luminile pot fi folosite și pentru a ilumina semnul tău.

Pentru mai multe informații despre iluminatul în industria Horeca sau pentru oferte de preț, contactează echipa led-box.ro la info@led-box.ro

Mai multe articole de pe blog:

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

Produse în ofertă: