blog led-box.ro totul despre standardul ip65 ce este protectia ip65 standard ip65 led-box.ro

Grad de protecție IP65? Ghid complet cu exemple reale.

11 +0300, SundayNicolae Lomanar

Ce înseamnă IP65? explicativ detaliat despre clasa de protecție IP65


Cu siguranță ați văzut pe site-ul nostru sau alte site-uri in descrierea multor produse inițialele IP urmate de un număr, 20, 65 sau 68 să numim doar câteva.
Am decis să facem o postare pe blog completă pentru acest standard separat și să explicăm totul despre el.
IP vine din engleză de la Ingress Pretection Code și face parte dintr-un standar creat special pentru consumatori și industrie.

Mult mai simplu de ales produsele după clasa de protecție la diferiți factori, potriviți pentru fiecare proiect.
Este format din 2 cifre ( obligatoriu) + o literă in anumite cazuri. Prima cifră reprezintă rezistența la obiecte solide și a 2-a la apă sau lichide


IP65 înseamnă gradul de protecție împotriva contactului accidental și pătrunderii prafului împreună cu jeturile de apă din orice direcție.Aici, „IP” înseamnă Protecție la intrare, iar cifrele „65” descriu gradul exact de protecție împotriva contactului și pătrunderea corpurilor străine precum și a apei.

Ce inseamna gradurile de protectie IP20 led-box.ro  

Marcajul IP65 este o indicație a gradului de protecție al unui dispozitiv electric. Le puteți găsi pe multe lumini LED și alte dispozitive electrice.Ce înseamnă IP65 în iluminare?


Prima cifră a unui corp de iluminat sau a unui corp de iluminat cu un rating IP IP65 înseamnă că este complet protejat împotriva contactului și împotriva pătrunderii prafului.


A doua cifră a codului IP denotă protecția luminii împotriva jeturilor de apă din toate direcțiile.


Este IP65 rezistent la ploaie?

Protecția împotriva jeturilor de apă indică faptul că produsul se poate folosii in medii averse sau ploaie, dar dacă este marcat cu standard IP65 nu este impermeabil!


IP65 este rezistent la apă: „Protejat împotriva jeturilor de apă din orice unghi, dar NU scufundați luminile cu LED-uri IP65, deoarece nu sunt impermeabile.”


De exemplu, o lampă cu un rating IP de IP65 poate fi spălată cu un furtun de grădină. dar nu trebuie scufundat. Pentru aceasta, este necesară cel puțin clasa de protecție IP67.


Da, ratingul IP65 este potrivit pentru ploaie. În timp ce luminile cu clasa de protecție  IP44 de ex ar trebui să fie montate doar pe peretele casei sau sub acoperiș, lămpile cu IP65 pot fi folosite și în aer liber când plouă.

 

IP65 la exterior

Corpurile de iluminat cu protecție IP65 pot fi instalate in diverse locuri in aer liber sau in gradina. Lămpile sunt protejate împotriva ploii + etanșeității la praf, nu pătrunde nici apa, nici insectele de exemplu , în interiorul corpului de iluminat și îl poate contamina sau deteriora. Există multe modele cu IP65 pe site-ul nostru, de la aplice fațadă, proiectoare LED, benzi LED sau iluminat stradal cu LED.

lampa solara de exterior ip65 lampa solară stradală cu panou solar si senzor de prezență led-box.ro


IP65 este OK pentru baie?

 

În baie și în alte încăperi umede, este necesară o îngrijire specială datorită combinației dintre apă și electricitate. Aici se aplică cerințe și reglementări diferite, în funcție de locația de instalare.


Produsele marcate IP65 sunt protejate  și pot fi folosite în zona de deasupra dușului sau căzii.


Tensiunea lor de funcționare nu trebuie să depășească 24VDC


IP65 poate fi folosit la duș?

Se pot folosii pentru perioade scurte de timp, cu apă indirectă sau mascate in profile de aluminiu pentru o protecție extra



Concluzie

Luminile sau corpurile de iluminat cu clasificare IP65 sunt complet protejate împotriva contactului și etanșe la praf.

In plus, sunt rezistente la jeturile de apa și stropi, cu acest nivel ridicat de protecție, luminile cu standard IP65 sunt o alegere bună pentru multe locații de instalare în încăperi umede sau în aer liber.

 

More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare